Velg en side

Som jeg har nevnt opptil flere ganger på denne bloggen, jobber jeg som komponist for videospill. Jeg elsker å komponere ny musikk, og det er utrolig spennende å kunne få gjøre dette til videospill som jeg vet at mange folk kommer til å spille. De kommer til å spille med musikk i bakgrunnen som jeg har komponert! Og derfor ønsker jeg nå å ta på meg et nytt prosjekt.

Jobben min er prosjektbasert, og jeg fordyper meg i kun ett spill om gangen når jeg komponerer. Slik kan jeg gi et best mulig resultat uten å bli forvirret av ulike prosjekt på samme tid. Nå er jeg ferdig med ett prosjekt, og klar for et nytt med en gang. Jeg har da fått et interessant tilbud, som jeg tror jeg kommer til å slå til på.

Hvordan jobber jeg?

Når jeg får et nytt prosjekt må jeg alltid skrive under en NDA (non-disclosure agreement). Derfor kan jeg dessverre ikke utdype meg i hvilket spill det er snakk om, siden det selvfølgelig er spill som ikke er ute på markedet enda. Det er jo litt av spenningen med jobben min; å kunne prøve og være med på å forme nye spill som senere blir lansert.

Det jeg kan si er at jeg kun jobber med spill jeg selv liker og tror jeg kan bidra med noe bra til, og derfor er jeg ganske selektiv. Det er ikke slik at jeg tar alt som er tilgjengelig, for da føler jeg ikke at jeg kunne gjort en bra jobb. Jeg er selvfølgelig opptatt av at resultatet skal bli så bra som mulig.

Nye utfordringer

Jeg er alltid åpen for en utfordring, og det tror jeg dette nye prosjektet kan bli. Dette er et videospill som vil bli lansert i løpet av året, så jeg vet at jeg kommer til å ha et stramt tidsskjema. Det gjelder å være kreativ fort, men heldigvis jobber jeg best under press. Ingenting er bedre enn å kunne komponere noe nytt.

Det er vanskelig å spørre om råd når jeg ikke kan røpe noe særlig om prosjektet, men jeg går altså frem og tilbake om jeg skal ta på meg et nytt oppdrag med en gang. Jeg tror dette kan bli et spennende prosjekt, men jeg vet at det kommer til å ta ganske lang tid og kreve mye hardt arbeid. Hva tenker du, skal jeg kjøre på?